Per 27 juni 2018 is de Stichting Wandelronde van Zuid-Limburg gestopt met de organisatie van de Wandelronde van Zuid-Limburg. 

 

De 76ste Wandelronde van Zuid-Limburg 18-19-20 mei 2019

Een prachtige wandeltocht van honderd kilometer in drie dagen, c.q. 70 kilometer in twee dagen, door de mooiste (natuur) gebieden van oostelijk Zuid-Limburg en het Heuvelland. Met de start vanaf de rand van Heerlen. Ook mogelijk is een halve “Ronde” over 50 km in drie dagen, resp. 35 km in twee dagen. Op deze dagen kom je over vele leuke paadjes en op pittoreske plekjes, door diepe dalen, langs slingerende riviertjes, door weilanden met de karakteristieke draaipoortjes en over uitzichtrijke heuvels. Het overgrote deel van de routes gaan over onverharde en zoveel mogelijk autovrije wegen.

Op alle drie de dagen zijn er ook dagtochten (zaterdag en maandag 15 en 30 km, zondag 20, 30 en 40 km).

Mogen wij u verwachten en alvast welkom heten ?

 

Algemene bepalingen en een uittreksel uit het reglement van de 76ste Wandelronde van Zuid-Limburg (voor het volledige reglement klik hier)

Deelname: Iedereen kan deelnemen, men kan zowel 3 als 2 dagen wandelen, mits achtereenvolgend. De minimum leeftijd voor deelname is 10 jaar (voor 15 km dagtochten 8 jaar).

Afstanden: De totale afstand van de 'driedaagse' is 100 km, voor de 'tweedaagse' 70 km. Te weten zaterdag ± 30 km, zondag ±40 km en maandag ±30 km. De totale afstand van de halve wandelronde is 50 km, voor de tweedaagse halve ronde 35 km. Te weten zaterdag ± 15 km, zondag ± 20 km en maandag ±15 km. Dagtochten: zaterdag 15 en 30 km, zondag 20 , 30 en 40 km en maandag 15 en 30 km.

Start: Zaterdag, zondag en maandag tussen 08.00 en 09.00 uur.

Startbureau: Dit is gevestigd in 'De Spuiklep', het ontspanningsgebouw van de SSOVH aan de Parallelweg 4, 6411 ND te Heerlen, +/- 10 minuten lopen vanaf het station Heerlen. Diegene die met de auto komen, via de stadsautoweg N 281, nemen de afslag Parkstad 9200 - 9400 (bij Motel van der Valk). Men komt dan uit op de Parallelweg en na circa 750 meter is De Spuiklep er aan de linkerkant. Komt u vanaf de richting Maastricht via de A 79 neem dan ook de N 281 tot de genoemde afslag.

De openingstijden van het startbureau zijn:

Administratie en inschrijfadres: J.A.R. Ampts, Ringoven 8, 6372 DA  Landgraaf. Voor e-mail contact vul het contactformulier in.

Direct aanmelden: Vul het inschrijfformulier volledig in en verzendt dit. Alvorens tot betaling te kunnen overgaan dient u te wachten op de ontvangst van een mail met een betalingskenmerk (dit kan eventueel enige dagen duren).

Inschrijfgeld "Ronde": Het inschrijfgeld bedraagt voor de ‘Driedaagse’ /halve Ronde € 15,50. Voor de ’Tweedaagse’/halve Tweedaagse is dit € 11,00 p.p. voor zaterdag en zondag of zondag en maandag (het inschrijfgeld is zonder herinnering). Herinneringen kunnen tijdens de Ronde gekocht worden. Leden van een Wandelsportbond genieten € 1,50 korting. Inschrijvingen na 5 mei 2019 worden met € 2,50 verhoogd. Er kan geen inschrijfgeld worden terugbetaald. 

Na-inschrijving is mogelijk op zaterdag en zondag vóór de start. 

Dagtochten: Aanmelden alleen tijdens de Ronde. Dagkaarten zaterdag/zondag/maandag € 7,00. Leden van een Wandelsportbond krijgen hierop nog € 1,00 korting.

Huisvesting:

Betalen: Het inschrijfgeld is bij vóórinschrijving te voldoen door middel van een bankoverschrijving. Indien u voor de eerste keer deelneemt, dient u ook het inschrijfformulier volledig ingevuld retour te zenden. Bij inschrijving van meerdere personen kunt u zelf een kopie maken van het inschrijfformulier.

Herinnering: Alle inschrijvingen zijn zonder herinnering. Iedereen ontvangt wel een sticker. Deelnemers die de ‘Ronde van Zuid-Limburg’ (3-dagen) met goed gevolg voor de 1e, 10e, 20e, 25e, 30e, 40e maal hebben volbracht, kunnen het originele ‘Ronde’-kruis telkens in een andere uitvoering tegen kostprijs kopen. Voor de overige malen kunnen cijfers worden gekocht. Voor de 2-daagse kan voor de 1e, 5e, 10e, 15e, 20e, 40e maal een aparte medaille tegen kostprijs worden gekocht en voor de overige malen cijfers.

Wandelboekjes behoeven niet te worden ingeleverd.

Verzekering: Via de KWBN zijn alle deelnemers(sters) collectief verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid ten opzichte van schade tijdens deze wandeltocht aan derden toegebracht.

Mededeling: Het is niet toegestaan om honden mee naar binnen te nemen in het startlokaal De Spuiklep. Op grote delen van het parkoers dienen honden aangelijnd te zijn. Op een of meerdere dagen kan het mogelijk zijn dat een klein gedeelte het parkoers verboden is voor honden. Hiervoor is dan wel een alternatief. Houdt u aan de regels!